Pre premiéra je v súčasnosti najdôležitejšia predreferendová kampaň

14.05.2003 Celý región

Všetky svoje aktivity sústredí v najbližších dvoch týždňoch predseda vlády a predseda Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie (SDKÚ) Mikuláš Dzurinda na ...
Všetky svoje aktivity sústredí v najbližších dvoch týždňoch predseda vlády a predseda Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie (SDKÚ) Mikuláš Dzurinda na kampaň pred referendom o vstupe SR do Európskej únie (EÚ). \"Nezastavím sa v nej až do konca, \" zdôraznil 4. mája v rozhovore s novinármi v Prešove. Naznačil, že mu prídu \"pomôcť\" aj viacerí premiéri členských krajín EÚ a mítingy s nimi chystá v Košiciach, Banskej Bystrici a v Bratislave.

V nedeľu 4. mája predpoludním, v prvý oficiálny deň kampane, Dzurinda besedoval s občanmi obcí Lendak, Slovenská Ves a Bijacovce v okresoch Kežmarok a Levoča. S použitím športovej terminológie zdôraznil, že po týchto besedách je stav 9:1 v prospech tých ľudí, ktorí si myslia, že treba ísť do EÚ. Ten jeden hlas patrí podľa Dzurindu obavám, ktoré občania pochytili z útržkov výrokov niektorých politikov. \"S ľuďmi však treba na túto tému otvorene rozprávať a oni sú prístupní logickým argumentom, \" dodal.

V prestávke svojho programu sledoval na veľkoplošnej obrazovke väčšiu časť televízneho prenosu z hokejového zápasu Slovensko - Rakúsko s návštevníkmi záhradnej reštaurácie U Greka na prešovskom sídlisku Šváby. Medzi asi 200 hostí si sadol za stôl ku regionálnym lídrom SDKÚ. Vydržal pri jednom čaji a jednom pive a veľmi si pochvaľoval výbornú náladu v tomto prostredí. Pre mnohé deti, keďže v areáli je aj plno detských ihrísk, bol nezvyčajnou atrakciou a chodili sa naňho obdivne pozerať.
(jj)
 

Vyberte región